Circulaire kantine voor AKOR

Duurzaam en circulair moest de uitbreiding van het kantoorpand van bouwbedrijf AKOR in Rijssen worden. In de aanbouw komt de nieuwe kantine waarin medewerkers en ook relaties samenkomen voor lunches, feestelijke momenten, inspiratiesessies en events. De ontwerpers van Harmeling Interieurs bedachten in samenwerking met AKOR dit compleet circulaire interieur.

Stukje Rijksmuseum in Rijssen

De aanbouw is circulair van constructie tot meubeldetail. Houten balken en stalen kolommen uit de voormalige kunstopslag van het Rijksmuseum in Amsterdam krijgen een nieuw leven in de kantine in Rijssen, die binnenkort wordt gerealiseerd. Bijzonder in het interieur is ook de bekleding van het keukengebied. De wanden worden bekleed met innovatief circulair Solid Textile Board (leverancier: Baarsen Bloemhoff), volledig geproduceerd van afval van textielproducent Kvadrat uit Denemarken. Je ziet nog de typische blauwe vezels van spijkerstof, die speels combineren met de witte kern van de plaat in belijning rondom de ruimte. Het interieurontwerp en de realisatie van de kantine worden verzorgd door Harmeling Interieurs.

Ontspanning, dynamiek en interactie

De kantine biedt straks plaats aan ruim 100 medewerkers aan onder andere een robuuste stamtafel in de keuken, gezellige ronde groepszitjes in het centrum en treincoupƩbanken voor iets meer privacy. Een goede plek om te ontspannen en het werk voor even te laten liggen is belangrijk. Tegelijk brengt de kantine dynamiek en interactie en is het de plek om iets te vieren en gezellig en informeel bijeen te komen.

Tags
  • AKOR
  • circulair bouwen
  • duurzaam

Dit nieuwsbericht delen