Een circulair en duurzaam interieur voor Gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft haar duurzame ambities vertaald in de totale opdracht voor de nieuwe huisvesting en dus ook in de vaste inrichting. Harmeling Interieurs is samenwerkingspartner voor de maatwerkinrichting van het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis in Hengelo. We denken mee in de ontwerpfase over circulaire en duurzame doelstellingen en technische oplossingen. In dit duurzame project maken we zoveel mogelijk gebruik van gerecyclede, circulaire en duurzame materialen.

Hergebruik melamine-platen

De opdracht bestaat uit maatwerk interieur voor het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis van de Gemeente Hengelo. We realiseren een grote publieksbalie met meerdere werk- en spreekplekken, wachtmeubilair, pantry’s, koffiemeubels, lockerkasten en akoestische elementen. Eén van de bewuste keuzes die de Gemeente Hengelo maakt is het hergebruik van 400 m2 melamine-platen. Deze kwamen afgelopen week onze werkplaats binnen en zijn afkomstig uit systeemwanden van de huidige huisvesting van de Gemeente Hengelo. De platen hebben lichte gebruikssporen, maar nog zeer geschikt om te verwerken als platen voor achterwanden van nieuwe kasten.

Hergebruik in de toekomst

Harmeling Interieurs denkt ook mee over hoe de meubelen in de toekomst hergebruikt kunnen worden. We gebruiken bijvoorbeeld geen lijm meer zodat het meubilair in de toekomst weer makkelijk uit elkaar gehaald kan worden zonder beschadiging op te lopen. EGM architecten ontwikkelde hiervoor tandverbindingen. Verrassend zijn de details die hierbij ontstaan voor werkbladen en pantry’s. Twee halve verbindingen maken samen de H van Hengelo.

Duurzame materiaalsoorten

Alle materiaalsoorten zijn bewust gekozen. Zo is al het eikenhout FSC-gecertificeerd en gebruiken we FSC-gecertificeerd populieren multiplex, omdat dit één van de snelst groeiende houtsoorten is. Het materiaal is licht, sterk en bijzonder goed verwerkbaar. De stiltewerkplekken krijgen wanden met natuurlijke vlasisolatie. De vilten bekleding aan de buitenzijde is gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Het PET-vilt is comfortabel en heeft goede geluiddempende eigenschappen. Zelfs het schuim in de kussens van de zitbanken is vervaardigd op basis van plantaardige ricinus olie.

Duurzaam sparren?

Op onze MVO-pagina houden we u graag op de hoogte van de stappen die we maken en acties die wij doen. Meedenken, samenwerken of suggesties? Bel of mail ons voor een afspraak.

Tags
  • circulair
  • duurzaam
  • MVO

Dit bericht delen