Ontmoetingscentrum De Twentse Zorgcentra, ingericht met gebruikers

Harmeling Interieurs kreeg opnieuw een groot interieurproject van De Twentse Zorgcentra gegund. Nu gaat het om een totaalopdracht voor het interieur van het verbouwde ontmoetingscentrum van ’t Bouwhuis in Enschede. Eerder ging Harmeling aan de slag voor locaties in Almelo, de ColckHof en de Schalm.

Multifunctionele ruimte

Harmeling realiseert alle maatwerk interieuronderdelen waaronder de receptiebalie, de bar, uitgifte bij de keuken, de winkelinrichting, de centrale tafel en diverse opberg- en tv-kastenwanden naar eigen interieurontwerp. Het ontwerptraject nam ruim een jaar in beslag. Er zijn veel belanghebbenden en gebruikers die intensief betrokken zijn bij het ontwerp. Het ontmoetingscentrum moet een multifunctionele ruimte worden, met onder andere een horecafunctie, een winkel, speel-o-theek, tv-studio, een kerkdienst op zondag, uitvaart bij overlijden en gedurende het jaar uiteenlopende evenementen. Er zijn presentatieavonden georganiseerd om verschillende gebruikersgroepen mee te laten denken, te laten wennen aan de veranderingen die de grootschalige verbouwing met zich meebrengt en vertrouwen te geven in een mooi resultaat.

Opvallend in het interieur

Een grote flexibele schuifwand in het midden van de ruimte zorgt ervoor dat deze functioneel kan worden ingedeeld en steeds de gewenste sfeer biedt. Harmeling koos voor robuuste en natuurlijke materialen, die tegelijk sfeervol en neutraal zijn. Ook worden er bewust geen grote kleurcontrasten gebruikt, omdat er cliënten zijn die dat als onprettig ervaren. In grote kastenwanden worden de benodigde materialen opgeborgen. Zijn de activiteiten voorbij, verdwijnt alles uit het zicht.

De oplevering vindt plaats voor de bouwvak.

Interieurontwerp

Tags
  • interieurontwerp

Dit nieuwsbericht delen