Stadskantoor Gemeente Hengelo

Locatie

Hengelo

Omschrijving

‘Een circulair en duurzaam gebouw én interieur’, dat was de wens voor het nieuwe stadskantoor en het gerenoveerde stadhuis in Hengelo. Gelukkig konden we in dit project al in de ontwerpfase meedenken en zo bedachten we samen unieke toekomstbestendige oplossingen. De volledige inrichting maakten we op maat en we pasten daarbij gerecyclede, circulaire en duurzame materialen toe. Al het hout komt bijvoorbeeld uit duurzaam beheerde bossen en voor het creëren van een prettige akoestiek gebruikten we gerecyclede petflessen. Het zitmeubilair is deels van gerecycled zijde, waardoor deze stoffen in de toekomst volledig op natuurlijke wijze kunnen worden afgebroken. En wat te denken van het volledig demontabel en lijmloos geassembleerd meubilair dat hergebruik in de toekomst mogelijk maakt. Met recht een prachtig project waar wij met Twentse trots aan hebben bijgedragen. Natuurlijk geheel in lijn met de duurzame ambities van de gemeente.

Lees meer over dit circulaire en duurzame interieur en bekijk ook de video die wij maakten over dit mooie project.

 

Samenwerkingspartners
EGM architecten

 

Dit project delen

Gerelateerde referenties