TSE – Lanova

Locatie

Enter

Omschrijving

TSE Fueling Supplies en Lanova trokken samen in een modern nieuwbouwpand op bedrijventerrein Elsmoat in Enter. TSE levert apparatuur voor opslag en distributie van brandstoffen, chemicaliën en water. Lanova is specialist in elektrische laadpalen. Opdrachtgever TSE betrok netwerkpartner Harmeling Interieurs al in een vroeg stadium bij de nieuwbouw. Harmeling ontwierp en realiseerde niet alleen het interieur, maar dacht ook mee over een praktische indeling van de ruimte en werkte nauw samen met 4D Architecten.

Het pand heeft een opslaghal van circa 1.000 m² en een kantoorgedeelte van 500 m². In een integraal interieurontwerp zijn ook de vloeren, wanden, verlichting en het meubilair meegenomen. Opvallend is de openheid van de ruimte die optisch en qua materiaalgebruik in tweeën is verdeeld. De entree en kantoren zijn voorin.  Het achterste volumedeel is bekleed met eiken fineer. Hier zijn de ontvangstruimte/kantine en keuken, bespreekruimten en toiletten. Eyecatchers zijn de mozaïek LED schermen wand en de grote lampenkappen boven de werkplekken. Terugkomend element in het interieur is een zeshoek: langs de entree trap, in het behang en in het sanitair.

De achterwand waaraan de LED schermen zijn bevestigd, is voorzien van akoestisch materiaal gemaakt van gerecyclede petflessen. Ook de lamp boven het directiebureau bestaat uit hergebruikt kunststof. Er is vloerverwarming en -koeling en in de klimaatplafonds is LED verlichting verwerkt. Zelfs in het interieur koos de opdrachtgever dus waar mogelijk voor duurzame oplossingen.

Dit project delen

Gerelateerde referenties