Webstores

Locatie

Hardenberg

Omschrijving

Webstores helpt opdrachtgevers bij hun digitale transformatie. Het bedrijf groeide in korte tijd uit naar bijna 50 medewerkers. Op 1 januari verhuisde vestiging Zwolle al naar een groter bedrijfsverzamelgebouw. Per 1 april 2019 heeft ook vestiging Hardenberg een nieuw onderkomen op de tweede en vierde etage van de Heemserhoek, een duurzaam pand op een aantrekkelijke zichtlocatie van circa 5.500 m² dicht bij de ‘ingang’ van Hardenberg.

Tijdens een periode van intensieve samenwerking realiseerde de co-creatie van het Architecten Lab, SKO en Harmeling Interieurs de complete inrichting voor de nieuwe huisvesting van Webstores in Hardenberg. Het interieurconcept met de Deense naam Hjemme is een antwoord op de nadrukkelijke wens van Webstores om een uitgesproken en multifunctioneel interieur te willen. Door een goede balans tussen open plekken en gesloten ruimtes wordt deze gewenste afwisseling gevonden in het kantoorlandschap. De Scandinavische sfeer ondersteunt de diverse activiteiten die er plaatsvinden, waardoor medewerkers en bezoekers zich er echt thuis zullen voelen.

De wanden van de gesloten ruimtes zijn bekleed met massief eikenhouten latten, die aan de onderkant dichter op elkaar zijn geplaatst. Plaatselijk zijn delen van de wanden bewust leeg gelaten, waardoor geen aanzicht hetzelfde is. Deze dynamiek zorgt voor variatie op de achtergrond van de open ruimtes. De binnenkanten van de wanden hebben akoestische panelen die voor 60% zijn gemaakt van gerecyclede petflessen. In combinatie met het kleurrijke en duurzame bulletinboard krijgt elke ruimte een eigen sfeer. De tapijttegels refereren aan klinkers uit het straatbeeld en zijn gemaakt van 100% gerecycled nylon. Het markant gekozen meubilair straalt de energie van het bedrijf uit die nog eens wordt benadrukt met een schommel in de gang.

Grootste uitdaging was de ambitieuze planning. Die is met bloed, zweet en tranen gered met elkaar. De klik die er van meet af aan was met de uitvoerende partijen en Webstores, droeg daar zonder twijfel aan bij. Het is geweldig om van ontwerp tot en met oplevering zo’n groot aandeel in de projectinrichting te hebben gehad.

 

Dit project delen

Gerelateerde referenties