Projectinrichting in het onderwijs

Voor de schoolvakanties kreeg Harmeling Interieurs een aantal uitdagende opdrachten vanuit de onderwijssector. We mochten aan de slag in de mediatheek van het Eerste Christelijk Lyceum (ECL) in Haarlem, op het Coornhert Lyceum eveneens in Haarlem en dichterbij huis op ROC van Twente in Almelo.

Update van de mediatheek

De mediatheek op het ECL die Harmeling jaren geleden inrichtte kreeg een update. De mediatheek is een combinatie van een bibliotheek met een werkplein. De scholieren werken inmiddels allemaal op eigen laptops, die veel minder ruimte in beslag nemen dan de vaste PC’s op school. Er zijn hoge en lage werk- en overlegplekken gecreëerd en stilteplekken kwamen in een glazen ruimte. Ook is de bestaande uitgiftebalie vervangen door een nieuwe. Harmeling realiseerde niet alleen het interieur, maar maakte ook het interieurontwerp. Dat is in 3D gepresenteerd in de Harmeling app. Dit geeft de opdrachtgever een goed beeld van het beoogde resultaat. Verschillende ontwerpen konden zodoende ook gedeeld worden met de leerlingen, die participeerden in het keuzeproces. Harmeling kreeg een vervolgopdracht gegund en realiseerde een aantal op maat gemaakte werkbladen in een klaslokaal. De montage vond plaats in de vakantie.

Maatwerk kastenwanden

Het Coornhert Lyceum maakt deel uit van koepelorganisatie Dunamare Onderwijsgroep. Harmeling realiseerde al maatwerk interieurs voor een kantoor van deze groep, voor vestigingen van het Vellesan College en het Haarlemmermeer Lyceum. De opdracht op het Coornhert Lyceum omvatte grote houten kastenwanden en whiteboards. De wanden zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Vellesan College en nu dus ook toegepast op de school in Haarlem. Na de zomervakantie werd het resultaat zichtbaar.

Multifunctioneel restaurant

Op ROC van Twente, mochten we het verbouwde restaurant van de vestiging in Almelo inrichten. Het restaurant wordt multifunctioneel gebruikt en is ook de praktijkruimte voor de horecaopleidingen. We richtten eerder al lokalen en pantry’s in. Het interieur van het restaurant is ontworpen door Walter en Martijn Ontwerpers. Harmeling realiseerde een uitgiftebar, een opvallend live cooking meubel, een koffiebar met achterkasten, zitbanken en -hoeken, tafels met stoelen, de visuals en de verlichting. Sfeermakers zijn de ‘winewall’ en zeker 100 schilderijlijsten. Het restaurant is inmiddels open.

Onderwijsinrichting

Referenties onderwijsinrichting

Benieuwd naar meer referenties van Harmeling Interieurs in het onderwijs? Bekijk de referentieprojecten projectinrichting onderwijs.

Tags
  • onderwijsinrichting
  • projectinrichting

Dit nieuwsbericht delen