Van stagiair tot chef

Tim Hoekstra

Tim werkt sinds 2011 bij Harmeling. Hij kwam in dienst als meubelmaker en werd dit jaar assistent-productiechef. De ambitie om leidinggevende te worden had hij niet per se. “Maar hoe vaak komt zo’n kans voorbij? Ik heb hem met beide handen aangegrepen en vind het een geweldige uitdaging.”

Gestart als stagiair

“Ik kwam in aanraking met Harmeling via de branchevereniging voor interieurbouw en meubelindustrie. Ik zocht een leerbedrijf voor het praktijkdeel van mijn opleiding interieurbouw niveau 2. Bij Harmeling begon ik mijn leerwerktraject als ‘stagiair’. Ik rondde niveau 2 af bij een ander bedrijf. In 2011 -net toen ik wilde starten met niveau 3 van de opleiding- belde Harmeling. Er was plek voor een meubelmaker. Ik kwam in dienst en kreeg de ruimte daarnaast mijn opleiding af te ronden. Ik heb het vak in de werkplaats van Harmeling geleerd, maar plaatste ook keukens en projectmeubilair op locatie en leerde zelf tekenen.”

Nieuwe skills ontdekken

“Eind 2018 deed de mogelijkheid zich voor assistent-productiechef te worden. Ik ging het gesprek aan. Heel open en prettig, het voelde niet als sollicitatie. ‘Wat gaat goed, wat kunnen we beter, wat zijn jouw ideeën daarover?’. Ik kreeg de baan en vind dat een eer. Medewerkers van de werkplaats vormen een hechte groep. Daar maak ik nog steeds deel van uit. Ik ken de processen en de manier van werken. Samen met mijn collega geef ik leiding aan de groep. Dat voelt niet als ‘er boven staan’, zo’n chef ben ik niet. Maar je moet wel knopen door kunnen hakken en mensen kunnen wijzen op hun taken en verantwoordelijkheden. Ik heb wel het gevoel dat de collega’s me deze baan gunnen, terwijl enkele deze misschien zelf ook wel zagen zitten. Leidinggeven vereist nieuwe skills. Ik heb een cursus leidinggeven in de interieurbouw gevolgd. Maar het is net als met een rijbewijs. Als je het diploma hebt, leer je het pas echt. Gewoon doen!”

Grijp nu die kans!

“Wat meespeelde in mijn keuze de stap naar leidinggevende te maken is gezondheid. Ik ben 2 meter 10, ze noemen me hier ‘Lange Tim’. Ik kan het productie- en montagewerk niet tot aan mijn pensioen uitoefenen. Dat is een te grote belasting voor bijvoorbeeld mijn knieën en rug. Ik ben nog maar 30 jaar, dus dat pensioen duurt nog een tijd. Maar de kans om te switchen kwam nu en misschien maar een keer.”

6 uur: starten met de planning

“Ik heb er baat bij dat ik het werk met eigen handen gedaan heb. Waar ik met mijn collega Robert voor moet zorgen in het voortraject is dat de montage op het eind vlekkeloos verloopt. Het hele productieproces moet gestroomlijnd door kunnen. Daar zijn we van ’s ochtends vroeg (6 uur) tot ’s avonds druk mee. We beginnen de dag met het doorspitten van de planning. Om 7 uur moeten de meubelmakers van start kunnen met hun werk voor die dag. We nemen tot in detail met ze door wat er moet gebeuren en wat daarvoor nodig is. Dan dragen we de verantwoordelijkheid voor de klus over. Collega’s nemen die verantwoordelijkheid heel serieus. Ze denken mee en helpen verbeterslagen te maken. Wij houden de controle.”

Ruimte voor een geintje

Tim heeft zijn handen vol aan het leidinggeven. Tijd over om ook zelf de handen uit de mouwen te steken is er niet. Ik mis het vakmanschap wel hoor. Zeker als er een uitdagende klus voorbij komt. Gelukkig kan ik mijn kennis en ervaring met collega’s delen en het anderen leren. Ik ben makkelijk benaderbaar en een vraagbaak voor collega’s. Ook daaruit haal ik veel voldoening. We hebben bovendien een hoop lol met elkaar. Belangrijk dat er tussen het harde werken door ruimte is voor een praatje en een geintje. Omkijken naar elkaar. We brengen immers heel wat uren met elkaar door.”

Mooie club mensen!

“Ik heb een mooie kans gekregen bij Harmeling. Als je wat kunt, krijg je de kans door te groeien. Dat is altijd al zo geweest, niet pas nu de arbeidsmarkt krapper wordt. Er wordt energie gestoken in het behoud en werkplezier van eigen mensen. We zijn een mooie club met elkaar, heel divers in veel opzichten. Samen leveren we kwaliteit. Als dat gewaardeerd wordt, intern en bovenal door klanten, is dat de kroon op het werk van de vakman.”

Dit interview delen