Toonaangevende interieurs ‘all over the world’, maar ook gewoon dichtbij

Het interieur draagt in hoge mate bij aan het succes van een product, merk of organisatie. Harmeling in Rijssen realiseert maatwerkinterieurs, van winkels om de hoek tot retailketens wereldwijd. Het interieur is een wezenlijk onderdeel van het totale concept en draagt in belangrijke mate bij aan de beleving van de klant. Daarmee is het interieur tevens van invloed op de aankoopbeslissing. Maar ook in kantoren neemt de inrichting aan belang toe. De kantoorinrichting stimuleert de productiviteit en creativiteit van medewerkers. Het aantal opdrachten in projectinrichting neemt merkbaar toe. Niet alleen in de Randstad, maar ook in Twente.

Doen júllie dat?

Wereldwijd levert Harmeling het typische Rituals meubilair. De interieurbouwer staat met engineering en prototyping aan de wieg van nieuwe interieurconcepten. Ook voor zonnebrillenmerk Solaris van GrandVision realiseert Harmeling de internationale uitrol van het interieurconcept. Belangrijk is dan de internationale ervaring met export, transport en warehousing. ‘Doen júllie dat?’ Een veelgehoorde reactie in kennismakingsgesprekken. “Onze naamsbekendheid is vele malen lager dan die van onze opdrachtgevers. Toch is Harmeling een van de grotere interieurbouwers in Nederland. “Een kantoor in Rijssen inrichten of een interieurconcept internationaal uitrollen? Dat doen we met evenveel passie. Alleen de focus verschilt.”, aldus Hans Stenvert, directeur van Harmeling.

Maatwerk projectinrichting

“De laatste jaren doen we meer en meer maatwerk projectinrichting. Voor het onderwijs, welzijns- en zorgorganisaties en vooral ook kantoren.” Lag de nadruk lange tijd op functionaliteit en efficiency in kantoren, is er nu een duidelijke verschuiving naar inspirerende en gezonde werkplekken en ontmoetingsruimten. Met materialen van hoge kwaliteit, duurzaam en energiezuinig, specifieke bewerkingen, hout als basis en goede voorzieningen. De krapte op de arbeidsmarkt en ‘war for talent’ zullen daar zonder twijfel een rol in spelen. Als je kunt kiezen? Doe dan maar die prettige werkplek, een (tweede) thuis. Een kantoor dat aansluit bij de bedrijfsidentiteit.

Referenties

In opdracht van interieurarchitecten en bouwmanagementbureaus richtte Harmeling bijvoorbeeld het kantoor van Coca-Cola Nederland in Rotterdam, Samsung op Schiphol en Jones Lang Lasalle op de Amsterdamse Zuidas in. Maar ook veel dichter bij huis is het vakmanschap van Harmeling te bewonderen. De kantine van ForFarmers in Lochem, de nieuwbouw van Hofman Animal Care en TSE/Lanova op het bedrijventerrein in Enter zijn ingericht door Harmeling. “En in de vestigingen van Webstores, het nieuwe kantoor van BIM4ALL en na de zomer in de te verbouwen ‘Reggeburgh’ in Rijssen is het  maatwerk meubilair van ons. Deze opdrachten komen voort uit een opgebouwd netwerk en  eerdere ervaring met kwalitatief goed werk. Dat geeft vertrouwen.”

Nice to meet you

Harmeling sloot zich recent aan bij de Industriële Kring Twente (IKT). “Het is belangrijk dat Twentse ondernemers de samenwerking zoeken en elkaar wat gunnen. Via IKT kunnen we ons netwerk uitbreiden en een kijkje in de keuken van andere ondernemers krijgen. Dan moet je ook zelf open huis geven.”, zegt mede-directeur Arjen Jansen daarover. Dat gebeurde op een zonnige donderdagmiddag in april. Bezoekers kregen een warm welkom in de entree: ‘Nice to meet you IKT’. Vervolgens startten de presentatie en rondleiding in de kantine, de trots van het bedrijf. “Die is nu een jaar in gebruik en levert ons veel op. Een ontmoetingsplek voor alle collega’s die zorgt voor saamhorigheid en eenheid. We tellen ruim 100 medewerkers en iedereen maakt gebruik van de ruimte. Eens per week wordt iedereen getrakteerd op een snack van De Sterkerij, een organisatie die werk biedt aan mensen met een afstand tot arbeidsmarkt. De kantine geeft blijkt van onze platte organisatie, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt en een belangrijke schakel is in het werk dat we samen met veel plezier doen. Tegelijk is het een plek waar we bezoekers en gezelschappen als IKT met trots kunnen ontvangen. IKT-directeur Annerie Bemthuis is lovend. “De ontvangst was heel goed en attent, de rondleiding indrukwekkend. Persoonlijk vind ik de productieruimte het mooist, omdat ik gewoonweg van maakbedrijven houd. Wat ons het meest is bijgebleven zijn de grote namen. Dat wat hier gemaakt wordt, gewoon overal ter wereld staat!”

Tags
  • IKT

Dit nieuwsbericht delen