Van ambitieuze plannen tot realistisch project; de inspiratiezones voor Kees Smit Tuinmeubelen

250 vierkante meter, modulair inzetbaar en alle zintuigen prikkelend. Kort samengevat was dat het wensenlijstje van Kees Smit Tuinmeubelen voor de inrichting van een fysieke inspiratiezone in de vestiging Almelo. Genoeg inspiratie voor interieurarchitecten Mathea Knulst en Jolien van Heek van Harmeling Interieurs om een eerste schetsontwerp te maken. Basis voor het interieur zijn multifunctionele en modulaire meubelelementen die per seizoen of trend kunnen worden aangepast. Zo ontstaat snel een nieuwe sfeer en beleving. Het schetsontwerp werd een praatmodel voor volgende brainstormsessies met de opdrachtgever. Het totaalplan werd duidelijker en de inspiratiezone kreeg steeds meer vorm. Met als resultaat: een realistisch plan, binnen budget en afgesproken planning. De basis voor een duurzame klantrelatie was gelegd.

Vierdimensionale inspiratiezone

Negen maanden geleden plantten Debora Anbeek (stylist) en Anne-Louise Hogenkamp (omnichannel marketeer) van Kees Smit Tuinmeubelen het eerste zaadje voor wat uitgroeide tot nieuwe winkelbeleving. Zowel online als offline is de klantbeleving bij Kees Smit al op hoog niveau. Nu was het zaak om op het gebied van inspiratie en oriëntatie in de fysieke winkels opnieuw een stapje verder te gaan en deze naar een nog hoger plan te tillen. Debora en Anne-Louise kunnen veel zelf, maar voor een goed interieurplan is bewust een ervaren en meedenkende interieurbouwer ingeschakeld. Via een gezamenlijke relatie is het contact tussen Harmeling en Kees Smit Tuinmeubelen gelegd.

Van fantasieën tot uitgewerkt totaalontwerp

In brainstormsessies was niets te gek. Er werd gefantaseerd over een waterval en een meedraaiende zon. Het één natuurlijk haalbaarder dan het ander. Een plantenmuur van zeven meter hoog is uiteindelijk te bewonderen in de daadwerkelijke inspiratiezone. Harmeling kon aan de slag met eyecatchers en verrassingselementen, een logische winkelrouting en verdeling van zes heel verschillende inspiratiezones over 250 vierkante meters vloeroppervlak. Het voorstel kwam samen in een uitgewerkt totaalontwerp.

In ieder hoekje een nieuwe verrassing

In relatief korte tijd werd het ontwerp definitief en startte de productie van het maatwerk meubilair bij Harmeling. De aankleding van de inspiratietuinen in Almelo verzorgen de stylisten van Kees Smit Tuinmeubelen zelf. In de inspiratiezone loopt de bezoeker van de ene in de andere sfeer. Subtiele verrassingselementen zorgen ervoor dat er steeds iets nieuws te ontdekken is. Reden om de winkel meer dan eens te bezoeken. De trend- en seizoenswisselingen vormen bij uitstek aanleiding voor een bezoek. “Die verrassingselementen zijn niet alleen van belang in een winkelinterieur. Die past Harmeling bewust ook toe in bijvoorbeeld kantoorruimten of bedrijfskantines. Door gevarieerde plekken te maken kan een ruimte telkens weer anders worden beleefd. Dat maakt een interieur ook voor de lange termijn aantrekkelijker” licht Mathea toe.

Plezier in samenwerking

Debora en Anne-Louise: “Harmeling luisterde goed, ook tussen de regels door en vertaalde wat wij belangrijk vinden, naar een interieurontwerp. Er was een goede klik. We vulden elkaar aan en hadden plezier in de samenwerking. De bevlogenheid, betrokkenheid en ook zeker het realisme van Harmeling spreken ons erg aan. We begonnen met slechts een idee en daar hebben we Harmeling heel vroeg bij betrokken. We hebben echt het gevoel dat we er samen een uitdagend interieur van hebben gemaakt. Een interieur waarmee we jarenlang vooruit kunnen dankzij de modulaire opzet”.

Bekijk hier het eindresultaat: Kees Smit Almelo – Inspiratietuinen

Benieuwd wat Harmeling voor jou kan betekenen?

Heb je een idee of schets? Betrek ons vroegtijdig voor een verrassend en maakbaar interieurplan. Neem contact op voor een kennismaking.

Tags
  • Inspiratiezone
  • interieurontwerp
  • totaalontwerp
  • winkelbeleving

Dit nieuwsbericht delen